Обладнання для піцерії – інсайдерська інформація від ресторанної мережі Ventotto

Обладнання для піцерії – інсайдерська інформація від ресторанної мережі Ventotto

Піца – найпопулярніша їжа серед молоді, дітей та дорослих. Її готують вдома для сім’ї та гостей. Часом купляють напівфабрикати в супермаркетах або замовляють доставку. Але основне “навантаження” припадає на піцерії.

І ось ви прийняли рішення – відкриваю власну піцерію! Попередньо зібрали найкращі рецепти, знайшли “того самого” майстра… І наступний крок – організація ефективного процесу випічки. Ви можете знайти сотні пропозицій від продавців обладнання, проте для авторитетної поради ми звернулись до піцайоло найбільшої в Рівному мережі ресторанів італійської кухні «Ventotto».

Про мережу закладів:

Ресторанна мережа «Ventotto» – це найсмачніша італійська кухня, крафтове пиво, а також піца, яка готується за ретельно відібраними рецептами у печі на дровах.

Про піцайоло:

Переважна більшість персоналу навчається на власній виробничій базі – в ресторанній мережі «Ventotto». Микола – майстер своєї справи, якого виховали та зростили в рівненській “італійській” сім’ї.

  1. Микола, яке обладнання використовуєте у своїй роботі?
  2. Головною особливістю нашої кухні є використання італійської фірмової печі на дровах. Інше обладнання є традиційним для професійних піцерій. Якщо лаконічно, то:

    • Італійська фірмова піч на дровах
    • Тістоміс
    • Лопати для піци
    • Електрична тертка для сиру
    • Слайсер для нарізки продуктів.
  3. Наскільки по-різному має бути облаштована піцерія, яка обслуговує 50 і 250 відвідувачів одночасно?
  4. Різниця лише у розмірі печі, кількості обладнання і працівників. Враховуйте, що приготування однієї піци займає 5-7 хвилин разом із випіканням.

  5. Яка принципова різниця між піччю на дровах та електричною піце-піччю?
  6. Зрозуміло, що обидві печі здатні випікти піцу (посміхається). Електрична піч спрощує сам процес випікання, проте випічка на дровах додає справжню родзинку до смаку. Звісно ж, можна використовувати електричну піце-піч на 1, 2 чи навіть 3 секції, в залежності від потрібної продуктивості. Але якщо маєте намір виділятись – готуйтесь докласти більше зусиль на навчання піцайоло для роботи з піччю на дровах.

  7. Робота з яким обладнанням приносить Вам найбільше задоволення?
  8. З піччю на дровах.

  9. Без чого піцерія просто не зможе працювати?
  10. Дивлячись що Ви маєте на увазі. Піцерія не зможе працювати як без печі, так і без продуктів, так і без... піцайоло (широка посмішка).

  11. На скільки секцій має бути піч для піци для обслуговування 150 клієнтів на день?
  12. У печі на дровах немає секцій. Для обслуговування 150 Гостей за день достатньо і найменшої печі. Стосовно електричної печі для піци – не готовий сказати, оскільки не використовуємо в роботі.

  13. Якби власник піцерії в якості премії подарував вам обладнання, що би ви обрали?
  14. Звичайно ж італійську фірмову піч на дровах, тому що саме з неї піца смакує по-особливому. До того ж у ній можна випікати не лише піцу, а й хліб, а також готувати м’ясо та рибу.

  15. Хто краще замішує тісто ви чи тістоміс?
  16. Руками тісто так не вимішаєш. Тістоміс замішує набагато швидше і більш якісно.

  17. Чи є різниця в якості між українським та закордонним обладнанням?
  18. Звичайно є. Різниця полягає у більш якісній роботі та довшому терміні експлуатації закордонного обладнання, в порівнянні з українським.

  19. Скільки піц ви робили на день? І скільки часу іде на приготування однієї піцци?
  20. Мій максимум 372 піци за день. На приготування однієї піци іде 5-7хв.

  21. Назвіть найбільш примхливе та надійне обладнання у Вашій роботі?
  22. Я працюю лише з надійним обладнанням. На обладнанні експериментувати не можна.

  23. Які профільні (жаргонні) назви є для кухонної техніки?
  24. Коли працюєш в закладі італійської кухні, з часом починаєш називати продукти та техніку італійськими назвами (наприклад піч - форно, слайсер - афітатріче і так далі).

  25. Яка піца є безперечним лідером по замовленнях серед підлітків, молоді, старших людей тощо?
  26. Лідери по піцах у наших закладах незалежно від віку - Капрічоза, 4 Формаджі, Прошуттара, Діавола. Саме дітям найчастіше замовляють Маргариту.

  27. Як частіше замовлють піцу, із собою чи у закладі?
  28. Піцу у закладі замовляють набагато частіше, ніж з собою. У відсотковому співвідношенні приблизно 70/30.

  29. Якби раптом ви зрозуміли, що не маєте тіста та борошна, а потрібно зробити 5 піц - як би вийшли з цієї ситуації (що використали замісь тіста)?
  30. В основі піци в будь-якому випадку є тісто. Але викрутитися можна завжди, зробивши, наприклад, великі брускети з розрізаних поперек хлібин, при цьому додавши улюблені інгредієнти Гостя.

Зкомпонувавши зону для приготування піци, не забувайте: піцерія – це ще й пиво, кава та інші напої ;) Попіклуйтесь щодо наявності кавомашини, розливної лінії для пива та іншого барного обладнання. Не зайвим буде запастися фірмовими картонними коробками для піци-з-собою.

Будьте успішними та вирощуйте яскравий бізнес разом з нами!

#продторгобладнання #продторг_рівне #ventottorv

Залишити коментар

Viber